På youtube finnes det mange filmer som blir lagt ut for å vise Judo-teknikker.

I undermenyene til denne siden, så vil du se mange sider som enten inneholder linker til videoer eller videoer som er lagt inn.
Der det har vært veldig mange filmer er det valgt å linke opp til dem for å unngå at det tar veldig lang tid å laste opp siden.
Dette gjelder spesielt NJF og Kodokan sine sider som inneholder veldig mange teknikker.

Sidene til NJF og Kodokan er delt opp etter hva NJF mener en bør kunne for hver gradering.

NJF siden (Teknikker for gradering – NJF) er med norsk/svensk forklaring av kastene/øvelsene.

Kodokan siden (Teknikker for gradering – Kodokan) er på Japansk med Engelsk tekst.

De viser frem øvelsene på litt forskjellig vis, så her kan man selv avgjøre hva man foretrekker.

Siden med teknikker fra Sampson Sampson (Teknikker for gradering – Sampson Sampson) inneholder en liste for hver film/grad som viser hvilke øvelser som inngår. Denne er med et litt annerledes belte-system enn hva vi bruker hos BK-Judo, hvor juniorer har merker på beltet (grønt belte med blå, brune og sorte striper på tvers).

Decoding Judo (Judoteknikker gjennomgått av Decoding Judo) viser gjennomgang av noen øvelser som noen gode utøvere har hatt som sine favoritter. Maruyama med Uchi Mata, Won-Hee Lee sin «No grip Korean Tai Otoshi» og Denis Vieru sin Tai Otoshi.
I tillegg er det en gjennomgang av Tomoe Nage, Yoko Tomoe Nage, Osoto Gari.
Det er også en for en spesiell grapping teknikk med Shohei Ono.

Ved Kodokan så er det en del gode utøvere som har favorittøvelser. Mange av dem ligger inne på Kodokan siden (Teknikker for gradering – Kodokan), men på denne siden «Kodokan favoritt-teknikker«, så får man en god gjennomgang av teknikkene.

Det er også satt opp sider som viser teknikkene Kansetsu-waza, Shime-waza, Osaekomi-waza, Yoko-sutemi-waza, Ma-sutemi-waza, Ashi-waza, Koshi-waza og Te-waza.

Det siste som ble lagt inn er Kodokan Judo – Barn som viser teknikker. En del barn foretrekker å se andre barn vise teknikker, så her er det en side med oversikt over innholdet i filmene de har laget.
Filmene inneholder hilsning, oppvarming, kast og avsluttes med hilsning.

Translate »